Officiell återförsäljare och Generalagent.

 

Vad innebär det?

Contact Sports säljer produkter som är köpta direkt från tillverkaren.
Vi är officiella återförsäljare som har direktkontakt med tillverkaren. Vi följer deras krav vad gäller garantier, produktkännedom samt säkerhetstänk.

Nästan varje år åker vi från Contact Sports över till USA för att träffa tillverkarna direkt för att diskutera marknaden, produkterna och dela idéer med varandra.
De värdesätter våra åsikter och kunskap när det gäller den nordiska marknaden. Det är därför som vi även har haft en tät relation med många av dessa företagen i över 20 år.
När man är generalagent för ett märke innebär det även att man är den enda butiken i ett visst område som har tillåtelse att sälja just deras varor.

Riddell:

Vi har gått Riddell's utbildningar där man följer utvecklingen av deras produkter, ser hur deras tankesätt är när det gäller spelarsäkerhet i uppbyggnaden av deras produkter samt får möjligheten att påverka och komma med idéer och förslag utifrån vår kompetens som spelare, coacher och framförallt försäljare av utrustning.

Årligen går vi igenom deras produkter tillsammans med Riddell's huvudkontor där vi får förstahands visning på deras nya produkter som är utvecklade för NFL, College, Highschool samt den internationella marknaden.
Vi har även gått igenom deras utbildning där de noggrant går igenom hur just deras produkter ska sitta för att fungera som det är tänkt, dels ur ett estetiskt och ergonomiskt tankesätt, men framförallt ur ett säkerhetsperspektiv.
Vi är de enda i Sverige, Norge samt Finland som har gått dessa utbildningarna och de enda som köper in våra produkter från Riddell direkt.
Då vi är generalagenter för Riddell betyder det att vi är de enda som har tillåtelse av Riddell själva att sälja deras produkter i just Sverige, Norge samt Finland.


Vill ni läsa om vårt samarbete med våra andra märken som vi säljer kan ni läsa mer här!