Officiell återförsäljare och Generalagent.

 

Vad innebär det?

Contact Sports säljer produkter som är köpta direkt från tillverkaren.
Vi är officiella återförsäljare som har direktkontakt med tillverkaren. Vi följer deras krav vad gäller garantier, produktkännedom samt säkerhetstänk.

Nästan varje år åker vi från Contact Sports över till USA för att träffa tillverkarna direkt för att diskutera marknaden, produkterna och dela idéer med varandra.
De värdesätter våra åsikter och kunskap när det gäller den nordiska marknaden. Det är därför som vi även har haft en tät relation med många av dessa företagen i över 20 år.
När man är generalagent för ett märke innebär det även att man är den enda butiken i ett visst område som har tillåtelse att sälja just deras varor.


Schutt:

Schutt ändrar varje år på sina produkter. Vissa år via en större revision där de även ändrar produktbenämning, medan andra år endast små förändringar där de behåller samma namn och artikelnummer.
Årligen går vi igenom deras produkter tillsammans med Schutt's huvudkontor där vi får förstahands visning på deras nya produkter och vilka förändringar som är gjorda på deras existerande produkter.
Tillsammans med Schutt har vi fått följa utvecklingen av deras produkter samt se hur deras tankesätt är när det gäller spelarsäkerhet i uppbyggnaden av deras produkter.
Vi har en dialog med Schutt angående vilka av deras produkter som kan tänkas passa det nordiska klimatet samt sporten här i norden.
Vi har även gått igenom deras utbildning där de noggrant går igenom hur just deras produkter ska sitta för att fungera som det är tänkt, dels ut ett estetiskt och ergonomiskt tankesätt, men framförallt ur ett säkerhetsperspektiv.
Vi är de enda i Sverige, Norge samt Finland som har gått dessa utbildningarna och de enda som köper in våra produkter från Schutt direkt.
Eftersom vi är generalagenter för Schutt betyder det att vi är de enda som har tillåtelse av Schutt själva att sälja deras produkter i just Sverige, Norge samt Finland.

Vill ni läsa om vårt samarbete med våra andra märken som vi säljer kan ni läsa mer här!