Officiell återförsäljare och Generalagent.

 

Vad innebär det?

Contact Sports säljer produkter som är köpta direkt från tillverkaren.
Vi är officiella återförsäljare som har direktkontakt med tillverkaren. Vi följer deras krav vad gäller garantier, produktkännedom samt säkerhetstänk.

Nästan varje år åker vi från Contact Sports över till USA för att träffa tillverkarna direkt för att diskutera marknaden, produkterna och dela idéer med varandra.
De värdesätter våra åsikter och kunskap när det gäller den nordiska marknaden. Det är därför som vi även har haft en tät relation med många av dessa företagen i över 20 år.
När man är generalagent för ett märke innebär det även att man är den enda butiken i ett visst område som har tillåtelse att sälja just deras varor.


Xenith:

Då Xenith har en helt annan teknisk lösning än deras konkurrenter tyckte vi att det var viktigt att gå deras utbildning där man fick följa utvecklingen av deras produkter för att kunna rekommendera rätt produkter till våra kunder i norden.
Varje gång Xenith släpper en ny produkt eller kommer med en uppdatering på en befintlig produkt har vi möte där vi går igenom deras förändringar samt får förstahands visning på deras nya produkter.
I samband med våra besök till USA har vi gått igenom deras utbildning där de noggrant går igenom hur just deras produkter ska sitta för att fungera som det är tänkt, dels ur ett estetiskt och ergonomiskt tankesätt, men framförallt ur ett säkerhetsperspektiv.
Vi är de enda i Sverige och Norge har gått dessa utbildningarna och de enda som köper in våra produkter från Xenith direkt.
Vi har generalagenturen för Xenith. Det betyder det att vi är de enda som har tillåtelse av Xenith att sälja deras produkter i just Sverige och Norge.

 

Vill ni läsa om vårt samarbete med våra andra märken som vi säljer kan ni läsa mer här!