Tips och råd när du ska köpa amerikansk fotbollsutrustning

Tips och råd när du ska köpa amerikansk fotbollsutrustning

Att köpa amerikansk fotbollsutrustning för första gången kan vara överväldigande. Vilka skydd är nödvändiga? Vad måste jag tänka på? SWE3 och Contact Sports, auktoriserad återförsäljare för flera av de största märken när det kommer till amerikansk fotbollsutrusning i Sverige, hjälper dig i denna steg-för-steg-guide att ta kloka beslut!

Viktigast av allt – Investera i kvalitetsutrustning som passar bra och ger bra skydd! Det är avgörande både för din säkerhet och prestationen på fotbollsplanen. Stressa inte köpprocessen och sök råd från erfarna spelare eller tränare om du har några tvivel eller frågor. Vill du så kan du alltid vända dig till Contact Sports med dina frågor och funderingar.

Förstå grunderna
Börja med att skaffa en grundläggande förståelse för sporten amerikansk fotboll. Lär dig positionerna, reglerna och vad de olika utrustningsdelarna gör. Detta kommer att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut.

Ta beslut utifrån position
Utifrån den position eller roll du har i laget kommer du att behöva specifik utrustning. Till exempel behöver linjespelare mer skyddsutrustning medan spelare som wide receiver eller quarterback kan prioritera snabbhet och smidighet.

Säkerhet först
Säkerhet ska vara din högsta prioritet och därför är det klokt att investera i högkvalitativ utrustning som hjälm, axelskydd, tandskydd och en suspensoar (om du är man). Dessa föremål är avgörande för att förebygga skador.

Rätt passform
Se till att din utrustning passar ordentligt. Felanpassad utrustning kan vara obekväm och mindre effektiv när det gäller att skydda dig. Se till att få hjälp av erfaren personal som kan hjälpa dig med anpassningar. Här kan du kolla vår Storleksguide.

Budget
Fotbollsutrustning kan variera kraftigt i pris, så det är klokt att ha en budget i åtanke.

Gör din research
Kolla upp pålitliga märken för fotbollsutrustning. Läs recensioner och be om rekommendationer från erfarna spelare, tränare eller lagkamrater. Kvalitet är viktig när det gäller säkerhet och hållbarhet!

Utrustning


Hjälm

Din hjälm är en av de viktigaste delarna av utrustningen. Den bör sitta tätt och ge ordentligt skydd för ditt huvud.

Axelskydd 

Axelskydd kommer i olika stilar och storlekar. Välj skydd som är lämpliga för din position och se till att de ger tillräckligt skydd åt dina axlar och bröstkorg.

Skor

Fotbollsskor är utformade för grepp på planen. Leta efter skor som ger bra stöd och passar bekvämt.

Träningsutrustning

Träningströja och byxor. Handskar. Kroppsskydd. Utöver din matchdagsutrustning bör du överväga att köpa träningsutrustning som tröja, byxor och handskar. Dessa behöver inte uppfylla samma säkerhetsstandarder som matchutrustning men de bör ändå vara bekväma och funktionella.

Tandskydd

Ett tandskydd som passar ordentligt är avgörande för att skydda dina tänder och förhindra hjärnskakningar.

Tillbehör

Beroende på dina preferenser och position kan du vilja ha ytterligare tillbehör som handskar, handduk eller visir för din hjälm. Dessa är valfria men kan förbättra din prestation och komfort.

 Kontrollera krav
Om du spelar i ett lag, kolla med din tränare eller lagansvariga om det finns specifika krav eller riktlinjer för utrustningen de kan ha.

Underhåll och skötsel
När du väl har skaffat din utrustning, ta väl hand om den. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll för att säkerställa dess livslängd och effektivitet.

Prova innan du köper
Om det är möjligt, prova utrustningen innan du köper den. Detta hjälper till att säkerställa att den passar ordentligt och är bekväm. Contact Sport är på plats under många av de större amerikanska fotbollsarrangemangen under året med sina produkter och besöker också regelbundet föreningar inom SWE3 där du har möjlighet att prova olika märken och storlekar.